TOPlist
Sledujte nás:

Humrová pomazánka bez humra LIGHT

Zpět
  • Autor: lebatka
  • Doba přípravy (min.): 10
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Celer bulva200
Mrkev200
Jogurt řecký50

Dochucovadla:

citronová šťáva, sůl

Energetická hodnota celkem: 830 kJ

Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 4, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 208 kJ

Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Mrkev a celer nastrouhat najemno, případnou šťávu slít (bylo by to moc řídké), vmíchat jogurt, dochutit solí a citronovou šťávou. Snadné a rychlé. Múžete jíst samotné, dobré i jako pomazánka na chlebíčky, či jednohubky - můžou se dozdobiz plátkem citronu a zelenou petrželkou. Tučnější (a co si budeme povídat, i chutnější) varianta: místo jogurtu majonézu - potom to ale bude 1980 kJ, t.j. 495 kJ na porci.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři